Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 93%
10°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
12°C / 16°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 20°C
PETEK
11°C / 19°C
SOBOTA
6°C / 12°C

V Federaciji BiH načrtujejo nedeljsko zaprtje trgovin

Vlada Federacije Bosne in Hercegovine (BiH) je minuli teden potrdila predlog zakona o notranji trgovini, ki predvideva prepoved nedeljskega dela trgovin v tej entiteti BiH. Zakon mora sprejeti še parlament entitete, je poročala tiskovna agencija Federacije BiH Fena.

V Federaciji BiH načrtujejo nedeljsko zaprtje trgovin

Iz vlade entitete so po poročanju Fene sporočili, da je predlog usklajen s številnimi akti Evropske unije, določa pa tudi izjeme.

Ob praznikih in vse nedelje v letu bodo, če bo zakon sprejet, lahko odprte cvetličarne, pekarne, trgovine s spominki in izdelki tradicionalne obrti, prodajalne v sklopu železniških in avtobusnih postaj in letališč kot tudi tiste na bencinskih črpalkah, v bolnišnicah, ob pokopališčih, v hotelih, kulturnih in verskih ustanovah, muzejih in zavarovanih območjih narave.

Prepoved se med drugim ne bo nanašala niti na odkup osnovnih kmetijskih pridelkov, prodajo lastnih kmetijskih pridelkov na stojnicah na tržnicah in zunaj njih ter občasno prodajo v okviru sejmov, prireditev in razstav.

Delo ob nedeljah in praznikih je od julija lani delno prepovedano tudi na Hrvaškem, kjer so trgovine z nekaterimi izjemami lahko odprte največ 16 nedelj v letu. Ob praznikih morajo ostati zaprte.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0