Ljubljana

-2°C
Megla Humidity: 95%
TOREK
-1°C / 2°C
SREDA
0°C / 2°C
ČETRTEK
-2°C / 2°C
PETEK
-4°C / 1°C
SOBOTA
0°C / 2°C
NEDELJA
-1°C / 1°C
PONEDELJEK
-1°C / 5°C

Serijski vlomilec iz Maribora v priporu

Mariborski policisti so 8. septembra k dežurnemu preiskovalnemu sodniku tamkajšnjega okrožnega sodišča s kazensko ovadbo privedli 26-letnega državljana Kosova, za katerega je bil podan utemeljen sum, da je med 10. junijem in 7. septembrom v Mariboru izvršil najmanj šest velikih tatvin z vlomom. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Serijski vlomilec iz Maribora v priporu

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je osumljeni imel prijavljeno začasno bivališče v Sloveniji, vendar je nekaj mesecev neprijavljen bival na območju Maribora.

Moški je septembra trikrat vlomil v poslovni prostor na Taboru, od koder je prvič zaradi sproženega alarma pobegnil brez plena, je pa pri tem povzročil za tisoč evrov materialne škode. Le nekaj dni pozneje je znova neuspešno poskušal, pri vlomu 7. septembra pa je iz notranjosti poslovnega prostora odnesel bankovce.

Tudi tokrat pa ni imel sreče, saj so ga pri begu, ko je skočil skozi okno, na kraju dogodka prijeli policisti in mu odvzeli prostost. Po nestrokovni oceni policije je z dejanjem podjetje oškodoval za skupaj okoli 6000 evrov.

V nadaljevanju preiskave so kriminalisti glede na zbrane dokaze ugotovili, da je moški osumljen storitve še vsaj štirih kaznivih dejanj - vlomov v trgovini v Mariboru 10. julija in 10. avgusta ter v gostinska lokala 10. junija in 18. avgusta.

Policisti osumljenega doslej niso obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj, še naprej pa nadaljujejo zbiranje obvestil in preiskavo v zvezi z morebitno storitvijo drugih tovrstnih kaznivih dejanj, so dodali na policiji.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriapress.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriapress.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti
Vse vesti
0