Ljubljana

-2°C
Megla Humidity: 93%
TOREK
-1°C / 2°C
SREDA
0°C / 2°C
ČETRTEK
-2°C / 2°C
PETEK
-4°C / 1°C
SOBOTA
0°C / 2°C
NEDELJA
-1°C / 1°C
PONEDELJEK
-1°C / 5°C

V Velenju praznujejo s prijateljskimi in partnerskimi mesti

Ob občinskem prazniku, v Velenju, tudi letos na obisk povabili prijateljska in partnerska mesta. "Veseli smo, da skupaj z nami praznuje 8 mest s svojimi predstavniki. Včeraj so se udeležili osrednje občinske slovesnosti, danes pa sodelujejo na mednarodni razvojni konferenci Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivamo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi," sporočajo iz Mestne uprave Velenje.

V Velenju praznujejo s prijateljskimi in partnerskimi mesti

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je včeraj v Vili Bianci sprejel predstavnike partnerskih in prijateljskih mest in se jim zahvalil za obisk. Izrazil je ponos in hvaležnost, da so se odzvali povabilu in da v teh dneh praznujejo skupaj. Gostom se je župan še posebej zahvalil za pomoč, ki so jo ponudili ob zadnjih vremenskih ujmah. Predstavil je tudi izzive, s katerimi se srečujejo v okviru prestrukturiranja, načrte za prihodnost in obsežen investicijski cikel, ki ga v Velenju načrtujejo v prihodnjih letih.

"Veseli smo, da lahko v našem mestu gostimo več kot 30 oseb, ki prihajajo iz mest Kikinda, Lukavac, Novi Travnik, Pljevlja, Prijedor, Valjevo, Vranje in Vrnjačka Banja. Gosti so navdušeni nad projekti, ki jih izvajamo, načrtovanimi investicijami, urejenim mestom in Velenjsko plažo. Primere dobrih praks, s katerimi so se seznanili, želijo vključiti v svoje lokalno okolje in nadgraditi naše sodelovanje," so še sporočili iz Velenja. 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriapress.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriapress.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti
Vse vesti
0