Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 64%
20°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Predsednik madžarskega parlamenta na uradnem obisku v Sloveniji

Predsednik madžarskega parlamenta Laszlo Köver se bo danes na povabilo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič mudil na uradnem obisku v Sloveniji.

Predsednik madžarskega parlamenta na uradnem obisku v Sloveniji

Ta bo med drugim namenjen pogovoru o položaju narodnih skupnosti, gosta iz Budimpešte pa bosta sprejela tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik državnega sveta Marko Lotrič.

Obisk bo priložnost za pogovor o razvoju bilateralnih odnosov med državama s poudarkom na medparlamentarnem sodelovanju in možnostih krepitve gospodarskega sodelovanja, so sporočili iz urada predsednice DZ.

Predsednika parlamentov bosta predvidoma izmenjala tudi poglede na globalne politične in varnostne razmere ter aktualna vprašanja v okviru Evropske unije. Obisk bo namenjen tudi pogovoru o položaju obeh narodnih skupnosti, slovenske na Madžarskem in madžarske v Sloveniji.

V Köverjevi delegaciji bosta veleposlanik Madžarske v Sloveniji Andor Ferenc David in zagovornica Slovencev na Madžarskem Erika Köles Kiss. Slednja se je s Klakočar Zupančič sicer srečala že v petek, skupaj s predsednikom Državne slovenske samouprave Karlom Holcem in predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem Andreo Kovač.

Klakočar Zupančič in Köver se bosta popoldan v kranjskem parku La Ciotat udeležila slovesnega odkritja kipa Sandorja Petofija in nagovorila navzoče. Kip Petofija, ki velja za madžarskega nacionalnega pesnika in eno ključnih osebnosti revolucije leta 1848, se bo tako pridružil spomenikom mednarodnih sodobnikov pesnika Franceta Prešerna.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0