Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 67%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Vlada potrdila investicije v Splošni bolnišnici Nova Gorica in logistični center NIJZ

Vlada je v načrt razvojnih programov za obdobje 2023-2026 uvrstila tudi nov projekt centralne kuhinje v SB Nova Gorica in investicije v logistični center Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Vlada potrdila investicije v Splošni bolnišnici Nova Gorica in logistični center NIJZ

Ureditev kuhinje bo predvidoma stala okrog pet milijonov evrov, investicija v logistični center pa 4,9 milijona evrov.

Projekt centralne kuhinje zajema tudi dokončanje jedilnice za zaposlene in sicer kot prvo etapo druge faze že zgrajenega in deloma opremljenega urgentnega centra Nova Gorica. Bolnišnična kuhinja bo urejena v kleti objekta. Ministrstvo za zdravje bo zagotovilo okoli 4,8 milijona evrov, SB Nova Gorica pa okoli 210.000 evrov, so sporočili z vlade.

Investicija v logistični center NIJZ pa bo obsegala nakup in obnovo objekta na Letališki cesti 29 v Ljubljani ter vzpostavitev prostorov storitveno-prodajnega centra. Ob tem so v vladi poudarili, da bo investicija "omogočala optimalen in nemoten potek dela v varnem in stabilnem okolju tudi ob nenadnih izbruhih nalezljivih bolezni v prihodnje".

Nova vrednost projekta znaša okoli 4,9 milijona evrov in je za 1,2 milijona evrov višja od prvotne ocene. Celotno vrednost projekta bo sicer financiralo ministrstvo za zdravje, so še sporočili.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0