Ljubljana

Oblačno Humidity: 92%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

Emir Kusturica načrtuje tri filme na podlagi Gogoljevih besedil

Srbski režiser Emir Kusturica naj bi imel v načrtu snemanje treh filmov, ki bi nastali po literarnih predlogah slovitega ruskega pisatelja Nikolaja Vasiljeviča Gogolja.

Emir Kusturica načrtuje tri filme na podlagi Gogoljevih besedil

Svojo zamisel je po pisanju ruske tiskovne agencije Tass zaupal ruskemu časopisu Izvestija.

Kot je dejal Kusturica, razmišlja o filmih po Gogoljevih romanih in zgodbah. "Njegova dela so izjemni primerki realistične literature," je poudaril in pojasnil, da ima v načrtu tri filme, saj bi pustili večji pečat kot le en sam.

V mislih ima adaptacijo Gogoljeve zgodbe o prepiru med Ivanom Ivanovičem in Ivanom Nikiforovičem ter zgodbe o kočiji in Soročinski sejem. Vse omenjene zgodbe so po režiserjevih besedah "fantastične študije primerov o zavesti in značajih ljudi, ki so živeli pred dvema stoletjema". Ob tem je podvomil, da bi lahko posnel tudi Mrtve duše.

Za časopis Izvestija je dejal, da si bo kmalu postavil rok za začetek snemanja. Verjame, da bo projekt uspešen, da se po njegovih besedah iz Gogoljeve zgodbe ne da narediti slabega filma.

Kusturica, rojen leta 1954 v Sarajevu, slovi po številnih filmskih uspešnicah, kot so Dom za obešanje, Oče na službeni poti, Sanje v Arizoni in Podzemlje. Večkrat je v filmih tudi nastopil, med drugim v nekdaj priljubljeni seriji Valter brani Sarajevo ter v nekaterih svojih filmih. Osvojil je vrsto mednarodnih nagrad, med drugim tudi dve zlati palmi, leta 1985 za Očeta na službenem potovanju, deset let pozneje pa še za Podzemlje.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0