Ljubljansko operno-baletni hišo bo od februarja vodil Marko Hribernik

Vodenje javnega zavoda SNG Opera in balet Ljubljana prevzema Marko Hribernik, so sporočili z ministrstva za kulturo. Za direktorja ga je imenovala ministrica za kulturo Asta Vrečko po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta javnega zavoda. Mandat bo nastopil 10. februarja 2025.

Ljubljansko operno-baletni hišo bo od februarja vodil Marko Hribernik

Marko Hribernik je od leta 2020 v SNG Opera in balet Ljubljana umetniški direktor opere. Odgovoren je za celotno umetniško vizijo in strateško usmeritev opernega gledališča. Vodi ekipo umetnikov in administrativnega osebja, koordinira produkcijo opernih predstav ter skrbi za promocijo in razvoj operne umetnosti v Sloveniji, so zapisali na ministrstvu za kulturo.

Že 20 let deluje kot dirigent. Vodil je številne orkestre in zborovske ansamble. Po klavirski diplomi na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani je študiral tudi na Univerzi za glasbo na Dunaju in pridobil diplomo kot magister umetnosti- orkestrski dirigent. Kot dirigent deluje doma in v tujini. Je docent na oddelku orkestrskega dirigiranja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Na položaju direktorja oz. prvega moža ljubljanske operno-baletne hiše bo nasledil Staša Ravterja, ki se je sicer tudi prijavil na razpis za vodenje hiše.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0