Ljubljana

Oblačno Humidity: 90%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

Na Ptuju odprtje razstave novejšega slikarskega opusa Klavdija Tutte

V Miheličevi galeriji in Galeriji Luna na Ptuju bodo drevi odprli razstavo akademskega slikarja Klavdija Tutte.

Na Ptuju odprtje razstave novejšega slikarskega opusa Klavdija Tutte

Na ogled bo najnovejši slikarski opus primorskega umetnika, ki je nastal v obdobju zadnjih treh let in ki bo pred gledalca postavil pester, raznolik in večplasten slikarjev pogled na svet, so sporočili iz Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož.

Kot pred odprtjem pravita kustosinji razstave Stanka Gačnik in Doroteja Kotnik, je za izjemno obsežen in pomemben likovni opus na polju slovenske moderne in postmoderne likovne umetnosti Tuttov prispevek zlasti v tem, da s svojimi umetninami, ob prvotnem estetskem ugodju, nenehno sili h kritičnemu premišljevanju o svetu in sledeh, ki jih človek pušča v njem.

Leta 1958 rojeni slikar in grafik Klavdij Tutta je leta 1982 diplomiral na ljubljanski akademiji za likovno umetnost ter dve leti pozneje končal specialko za grafiko pri Bogdanu Borčiću. Leta 1993 je ustanovil mednarodno likovno delavnico Slovenija, odprta za umetnost, ki vsako leto poteka na Sinjem Vrhu nad Ajdovščino.

Za svoje delo je prejel mnoge nagrade in priznanja, med njimi večkrat na mednarodnih bienalih, sicer pa razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah doma in po svetu.

Slikar, katerega razpoznavni motiv je motiv očesa, ki se pojavlja skozi ves njegov opus, živi in ustvarja v Novi Gorici in Kranju. Snov za svoje slike črpa iz mediteranske narave, rad ima barve, ki še bolj poudarijo atmosfero Mediterana.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0