Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

V CD opoldne podelitev nagrad 17. Festivala gorniškega filma

V dvorani Lili Novy Cankarjevega doma (CD) bodo opoldne podelili nagrade 17. Festivala gorniškega filma.

V CD opoldne podelitev nagrad 17. Festivala gorniškega filma

Za nagrade se v štirih kategorijah poteguje 29 filmov, med njimi tudi štirje slovenski. Zmagovalne filme bodo v predvajali ob 18. uri v Kosovelovi dvorani CD, v soboto pa še v drugih krajih, kjer letos gostuje festival.

Med slovenskimi filmi so se v tekmovalni program letošnjega festivala uvrstili Ena za reko: Zgodba Save režiserja Rožleta Bregarja, Tržaške prikazni o besedah in vetru v življenju Dušana Jelinčiča režiserja Dušana Moravca, animirani film Legenda o Zlatorogu Lee Vučko in Damirja Grbanovića ter Reševanje ledenikov Cirila Jazbeca.

Zmagovalne filme bo izbrala strokovna žirija, ki jo sestavljajo umetnostna zgodovinarka in novinarka Melania Lunazzi iz Italije, producent, režiser in snemalec Jure Niedorfer ter pisatelj, prevajalec, alpinist in svetovni popotnik Iztok Osojnik.

Festival, ki je tudi letos predstavljal najnovejšo svetovno gorniško filmsko produkcijo, je v ponedeljek odprla projekcija filma Ena za reko: Zgodba Save. Festivalsko dogajanje je tokrat potekalo na štirih prizoriščih. Festivalske dogodke so tako gostili v Cankarjevem domu v Ljubljani, Mestnem kinu Domžale, Linhartovi dvorani v Radovljici in Kinu Metropol v Celju. Poleg 29 filmov so organizatorji pripravili tudi pester spremljevalni program.

Na prvem predavanju so Bor Levičnik, Žiga Oražem in Matija Volontar govorili o članstvu v Slovenski mladinski alpinistični reprezentanci, ki jih je pripeljalo do tisočmetrske zahodne stene gore Pomlance v Himalaji, eno predavanje je bilo namenjeno gorniški literaturi. Andrej Štremfelj je predstavil svojo avtobiografijo Kristali sreče. Anja Petek pa bo drevi predavala o vztrajnosti in uresničevanju sanj o obisku visokih vrhov, premagovanju strmih sten in raziskovanju nedotakljivih linij.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0