Ljubljana

-3°C
Megla Humidity: 95%
TOREK
-1°C / 2°C
SREDA
0°C / 2°C
ČETRTEK
-2°C / 2°C
PETEK
-4°C / 1°C
SOBOTA
0°C / 2°C
NEDELJA
-1°C / 1°C
PONEDELJEK
-1°C / 5°C

Policisti, učitelji in Challe Salle smo za varno in prijazno šolsko okolje: "Nasilje je čist' out!"

Predstavniki policije in šolstva so skupaj s Challetom Salletom danes, 21. septembra 2023, nagovorili učence in jih spodbudili k ustvarjanju prijaznega otroštva brez nasilja.

Policisti, učitelji in Challe Salle smo za varno in prijazno šolsko okolje: "Nasilje je čist' out!"

Boštjan Kavc, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije na PU Celje, Aleš Ojsteršek, vodja Sektorja za razvoj izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, Sebastjan Kukovec, ravnatelj šole, in Challe Salle, pevec, ki je mladim velik vzgled, so se danes na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda v Velenju z otroki pogovarjali o nasilju med vrstniki in predstavili preventivno akcijo Nasilje je čist' out.

Z namenom ozaveščanja o problematiki nasilja med vrstniki so namreč v Policiji, s podporo Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Zavodom za šolstvo RS, pod sloganom Nasilje je čist' out nastali preventivni plakati in knjižni kazalniki, na katerih so informacije o oblikah medvrstniškega nasilja in napotki, kam naj se otroci in mladostniki obrnejo po pomoč, če postanejo žrtve tovrstnih dejanj. Plakate bo policija v naslednjih dneh razdelila vsem osnovnim šolam v Sloveniji, vsi učenci od 5. do 9. razreda pa bodo prejeli tudi knjižne kazalke. Namen akcije je otroke na njim prijazen način opozoriti na problematiko nasilja med vrstniki, jih spodbuditi k prijateljskim odnosom, pa tudi ozavestiti, naj v primeru nasilja poiščejo pomoč.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriapress.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriapress.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti
Vse vesti
0