Ljubljana

Oblačno Humidity: 90%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

Fajonova s Tajanijem o upravljanju migracij na zahodnobalkanski poti

Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes v Bruslju z italijanskim kolegom Antoniem Tajanijem govorila o sodelovanju pri upravljanju migracij na zahodnobalkanski migracijski poti po vstopu Hrvaške v schengen. Zagotovila mu je, da podatki o migracijah niso tako alarmantni, da bi bilo treba uvajati dodatne ukrepe.

Fajonova s Tajanijem o upravljanju migracij na zahodnobalkanski poti

Fajon in Tajani sta v luči njegovega obiska v Sloveniji, ki je predviden za sredino marca, govorila, kako bi lahko slovenska in italijanska policija pomagali pri soočanju z nezakonitimi migracijami na zahodnobalkanski migracijski poti, predvsem v luči hrvaškega vstopa v schengensko območje v začetku meseca.

Podatki glede razmer na zahodnobalkanski poti po informacijah notranjega ministrstva niso tako alarmantni, da bi morali uvajati dodatne ukrepe, je slovenska ministrica zagotovila italijanskemu kolegu.

Slovenija je po njenih besedah pripravljena sodelovati z Italijo pri zaščiti meje, da ne bi prišlo do zaostrovanja pri prehodu za potnike, ki koristijo schengenski prostor.

Za tesnejše sodelovanje s Slovenijo pri reševanju migrantske krize, zlasti pri upočasnitvi toka nezakonitih migracij na zahodnobalkanski poti, se je že sredi meseca zavzel italijanski notranji minister Matteo Piantedosi.

"S Slovenijo smo že vzpostavili plodne odnose pri razvoju preiskav in instrumentov za preprečevanje tihotapljenja na balkanski poti," je dejal. Ob tem pa je poudaril, da si Italija želi tudi okrepiti prizadevanja za vračanje migrantov, ki so nezakonito vstopili v Italijo.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0