Ljubljana

Oblačno Humidity: 58%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Marta Kos počaščena ob potrditvi kandidature za evropsko komisarko

Počaščena sem, da me je vlada potrdila kot kandidatko za članico Evropske komisije, je v odzivu na današnjo potrditev nominacije za položaj dejala Marta Kos. Dodala je, da kot prepričana Evropejka čuti veliko odgovornost do Slovenije in Evropske unije.

Marta Kos počaščena ob potrditvi kandidature za evropsko komisarko

"Vesela in počaščena sem, da me je vlada potrdila kot kandidatko za članico Evropske komisije," je dejala nekdanja podpredsednica Gibanja Svoboda, potem ko je vlada soglasno potrdila njeno nominacijo za položaj evropske komisarke. "Kot prepričana Evropejka čutim veliko odgovornost do Slovenije in Evropske komisije," je dodala.

Vlada je o kandidaturi nekdanje diplomatke odločala, potem ko je v petek od kandidature odstopil Tomaž Vesel. Predlog mora zdaj obravnavati pristojni odbor DZ, nato bo vlada na dopisni seji kandidaturo še uradno potrdila in posredovala v Bruselj.

Mnenje odbora za vlado sicer ni zavezujoče. Podpredsednik vlade Matej Arčon je po današnji seji vlade dejal, da pričakuje pozitivno mnenje večine članov odbora.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen naj bi že v sredo vodstvu Evropskega parlamenta predstavila sestavo svoje nove komisarske ekipe. Takrat bo tudi znano, kateri resor bo pripadel Sloveniji. Kot je dejal Arčon, lahko sicer Slovenija V Bruselj ime pošlje tudi po sredi.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0