Ljubljana

Oblačno Humidity: 92%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

Za Fajonovo razprave o Bobnarjevi zaključene, o zdravstvu pa si želi razprave na koalicijskem vrhu

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica SD Tanja Fajon je odstop ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar komentirala z besedami, da to ne ogroža sodelovanja v koaliciji in da nadaljnjih razprav o tem ne pričakuje.

Za Fajonovo razprave o Bobnarjevi zaključene, o zdravstvu pa si želi razprave na koalicijskem vrhu

Po drugi strani pa so razmere v zdravstvu zaskrbljujoče, zato želijo v SD o tem sprožiti razpravo na tretjem koalicijskem vrhu

Fajonova je ob robu seje sveta za internacionalizacijo dejala, da je zadeva okoli odstopa Bobnarjeve zanjo zaključena. "Rečem lahko, da sem ministrico poznala, z njo dobro sodelovala, jo cenim in spoštujem. Ta odstop pa nikakor ne ogroža sodelovanja znotraj koalicije, saj imamo toliko drugih izzivov, s katerimi se zdaj ukvarjamo," je povedala.

Poudarila je, da so razmere v zdravstvu zaskrbljujoče, zlasti pri vprašanju dostopa do specialista, družinskega zdravnika, skrajševanju čakalnih vrst in številnih drugih nepravilnosti, ki jih vsak dan znova čutijo bolniki.

V stranki SD so po njenih besedah predlagali, da tretji koalicijski vrh namenijo prav temi zdravstva in se iskreno pogovorijo, kako lahko ukrepajo. "Javen, kakovosten zdravstveni sistem, dostop bolnikov do vseh zdravstvenih storitev pod enakimi pogoji, z najboljšimi možnostmi zdravljenja je izjemno pomemben in pri tem bomo vztrajali," je poudarila.

Ministrica je še dodala, da nas prihodnje leto čaka obsežna zdravstvena reforma, in obljubila, da si bo na vsak način prizadevala, da bodo ljudje lahko prišli do zdravnika po najkrajši možni poti. "Vem, kaj zdravstvo pomeni ljudem, rešitev sicer ni mogoče pričakovati čez noč, možne pa so zelo enostavne rešitve," je še povedala.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0