Ljubljana

Oblačno Humidity: 90%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

Zunanja ministrica Fajon danes na obisku v BiH

Zunanja ministrica Tanja Fajon bo danes na svojem prvem delovnem obisku v Bosni in Hercegovini.

Zunanja ministrica Fajon danes na obisku v BiH

Po napovedih se bo seznanila s potekom reformnega procesa v okviru evroatlantske perspektive države, ki je pred manj kot mesecem dni dobila status kandidatke za članstvo v Evropski uniji.

Pred obiskom je ministrica za N1 Sarajevo poudarila, da v Sarajevo prihaja z jasnim sporočilom, da Slovenija in EU vidita prihodnost BiH v uniji. "S statusom kandidatke smo državi ponudili roko, zdaj je na njenih voditeljih, da s konkretnimi dejanji pokažejo, kako močno bodo stisnili to roko," je dodala.

Slovenija, ki si je intenzivno prizadevala za dodelitev kandidatskega statusa BiH, je tej državi obljubila vso pomoč tudi pri njenem nadaljnjem približevanju uniji.

V Sarajevu se bo Fajon po napovedih sešla z zunanjo ministrico BiH Bisero Turković, predsednico predsedstva BiH Željko Cvijanović ter članoma predsedstva Željkom Komšićem in Denisom Bećirovićem.

Ministrici bosta izmenjali stališča o razmerah na Zahodnem Balkanu ter o aktualnih regionalnih in globalnih vprašanjih. Srečanje bo tudi priložnost za krepitev dvostranskih odnosov med državama.

Skorajšnji obisk v Sarajevu je decembra napovedal tudi premier Golob, prav tako namerava regijo kmalu obiskati nova predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Ministrica Fajon bo v prihodnjih dneh obiskala še Črno goro in Kosovo.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0