Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
16°C
ČETRTEK
13°C / 20°C
PETEK
16°C / 20°C
SOBOTA
12°C / 19°C
NEDELJA
8°C / 17°C
PONEDELJEK
5°C / 15°C
TOREK
7°C / 18°C
SREDA
8°C / 20°C

V Cankarjevem domu lastovko podelili Alešu Bergerju

V Cankarjevem domu so lastovko, nagrado 33. natečaja za najboljšo kratko zgodbo, nocoj podelili pisatelju in prevajalcu Alešu Bergerju in njegovi zgodbi Trije asi. Kot je zapisala žirija, v besedilu suveren pripovedovalski glas prefinjeno slika posamezne značaje, spremlja dinamiko odnosov ter spretno stopnjuje opazovalčevo pozornost.

V Cankarjevem domu lastovko podelili Alešu Bergerju

Kot so sporočili iz RTV Slovenija, je žirija 33. anonimnega natečaja za kratko zgodbo 3. programa Radia Slovenija - programa Ars v sestavi predsednik Vlado Motnikar, Breda Biščak in Nada Grošelj v utemeljitvi zapisala, da v besedilu Trije asi en sam prizor natančno slika dogajalni čas, prostor in osebe, drobni detajli v ozadju pa odsevajo našo polpreteklost in morda celo družbeno sedanjost.

Prejemnik lastovke Aleš Berger je uveljavljen pisatelj in prevajalec iz francoščine in španščine, nekdanji novinar v kulturni redakciji ljubljanskega radia, urednik in gledališki kritik, avtor številnih knjig poezije in proze, esejev, študij, tudi drame.

Njegovo zmagovalno zgodbo Trije asi je na slovesnosti v dvorani Alme Karlin v Cankarjevem domu interpretiral dramski igralec Branko Jordan, in sicer ob improvizacijah saksofonista Lenarta Krečiča in zasnovi glasbene oblikovalke Darje Hlavka Godina, so zapisali.

Na natečaj uredništva za kulturo programa Ars je letos prispelo 980 zgodb, strokovna žirija pod Motnikarjem vodstvom pa je poleg zmagovalne zgodbe, tri zgodbe uvrstila v ožji izbor. To so Izklesana osamljenost avtorja Jureta Japlja, Jutro v Alepu avtorja Tomaža Kalina in Silhueta Sama Roša.

Podelitev nagrade je moderirala Mateja Perpar, režiral jo je Klemen Markovčič, scenarist pa je bil Matej Juh, so še sporočili iz RTV Slovenija.

Image

KONTAKT
urednistvo@adriainfo.si

T: 070 44 11 41

 

 

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Vesti

Vse vesti
0