Ljubljana

-2°C
Megla Humidity: 94%
TOREK
-1°C / 2°C
SREDA
0°C / 2°C
ČETRTEK
-2°C / 2°C
PETEK
-4°C / 1°C
SOBOTA
0°C / 2°C
NEDELJA
-1°C / 1°C
PONEDELJEK
-1°C / 5°C

Celje je od danes bogatejše za 25 dreves

Opoldne je Mestna občina Celje ob cesti pri nogometnem stadionu Olimp zasadila 20 novih javorjev vrste maklen, v Novi vasi, pri trgovini Lidl, pa 5 novih hrastov na zelenici, kjer je neurje podrlo mogočen hrast, zavarovan kot naravna vrednota.

Celje je od danes bogatejše za 25 dreves

Javorje vrste maklen so posadili župan Matija Kovač in učenci osnovnih šol Hudinja in Frana Roša. Otroci so pripravili tudi simpatično glasbeno točko in deklamacijo. Župan je ob zasaditvi povedal, da bodo to jesen še sadili in da bo v letošnjem letu mesto bogatejše za skupaj 184 dreves. Zahvalil se je javnemu podjetju Zelenice, ki vestno skrbi za drevesa in zelene površine v mestu. Izpostavil je, da je tudi to pripomoglo k prejemu priznanja Turistične zveze Slovenije, ki so jim ga v ponedeljek podelili v Novi Gorici. Celje je postalo najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji. Povedal je tudi, da se je Celje letos pridružilo izzivu »drevesa v mestih« - Trees in Cities Challenge, ki je pobuda Ekonomske komisije Združenih narodov za Evropo, ter vabi župane in lokalne skupnosti po vsem svetu, da si zastavijo cilje za bolj zelena in trajnostna mesta.

Po dogodku pri stadionu Olimp so na zelenici pred Lidlom v Novi vasi na predlog Zavoda za varstvo narave zasadili pet mladih hrastovih dreves, s čimer so vsaj nekoliko omilili izgubo mogočnega hrasta, ki je bil zavarovan kot naravna vrednota in ga je v avgustu podrlo neurje.

To jesen bodo nadomestili tudi lipo, ki jo je Celju podarilo partnersko mesto Singen in jo je prav tako uničilo avgustovsko neurje.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriapress.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriapress.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti
Vse vesti
0