Ljubljana

16°C
Oblačno Humidity: 92%
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
9°C / 21°C
PETEK
10°C / 22°C
SOBOTA
9°C / 22°C
NEDELJA
13°C / 19°C
PONEDELJEK
13°C / 20°C
TOREK
10°C / 25°C

Ob dnevu Slovenske vojske bodo priznanja prejeli najbolj zaslužni pripadniki kranjske vojašnice

Ob dnevu Slovenske vojske bodo najbolj zaslužni pripadniki, ki delujejo v Vojašnici Petra Petriča Kranj, prejeli priznanja in čine. Sicer pa so dan Slovenske vojske, s katerim obeležujemo začetek urjenja prve generacije nabornikov, že v torek obeležili s pestrim dogajanjem in večerno protokolarno slovesnostjo v Mariboru.

Ob dnevu Slovenske vojske bodo priznanja prejeli najbolj zaslužni pripadniki kranjske vojašnice

Na današnji dan leta 1991 je namreč z urjenjem začela prva generacija nabornikov Slovenske vojske (SV), ki je nasledila teritorialno obrambo.

Pripadnikom SV se bodo dopoldne poklonili v Parku slovenske himne v Kranju. Najbolj zaslužni pripadniki, ki delujejo v Vojašnici Petra Petriča Kranj, bodo ob tej priložnosti prejeli priznanja in čine. Slavnostni govorec pa bo minister za obrambo Marjan Šarec.

Sicer pa so dan SV že v torek v Mariboru obeležili s celodnevnih dogajanjem v dvorani Tabor. Na ogled so bili taktično-tehnična predstavitev opreme in enot SV, dinamične predstavitve in možnost preizkusa v vojaških veščinah. Obiskovalci pa so lahko spoznali različne možnosti sodelovanja s SV.

Na večerni protokolarni slovesnosti, ki ji je sledil koncert Big banda Slovenske vojske z gosti, je zbrane nagovorila predsednica republike in vrhovna poveljnica obrambnih sil Nataša Pirc Musar. Izpostavila je, da je varnost temelj našega obstoja. Prebivalci, odločevalci in politiki moramo zaupati SV ter celotnemu nacionalnovarnostnemu sistemu in jima zagotavljati podporo za njihovo delo, je dejala.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti

Vse vesti
0